Charlotte's week of delicious day 3 - Viva Italia
Idag är jag nog nöjdast med hur bra allt blev. Lagade min favoriträtt (en av dem) och gjorde efterrätt till det. Får jag presentera: Linguine med köttbullar i tomatsås samt straight-out-of-the-oven gino!
Temat idag var alltså italienskt för att hedra våra bröder i söder (h3h3h3). Jag tyckte egentligen att jag råkade göra för lite pasta, men vem behöver pasta egentligen? Och så blev jag mätt. Och det tror jag de andra blev också.
Pasta med köttbullar i tomatsås
Linguine
Köttbullar, ovanligt stora från typ garant (VIKTIGT !!)
Dolmio pastasås original
Koka upp vattnet. Salta. Lägg i pastan. Koka klart. Häll av vattnet. Häll ner rikligt med pastasås. Lägg upp.
Stek köttbullarna i olja. Lägg upp ovanpå pastan.
Är du mindre lat än jag, lägg på nåt basilikablad eller så. Annars äre bara att hugga in och sleva i dig your plate of deliciousness.
Gino, 3 personer
1 kiwi
1 halv banan
3 stora jordgubbar
30g vit choklad (gärna odense chokladknappar, så slipper du anstränga dig)
Skär upp frukterna i småbitar och lägg jämnt i 3 portionsformar. Sprid ut chokladen över. Gratinera i ugnen på 250 grader grillvärme i cirka 5-7 minuter (jag kunde nog haft inne det lite längre). Servera genast, gärna med lite vaniljglass (jag var dock för snål och ville ha min för mig själv.
NJUT.
Inte för att vara sådan, och inte för att man ska bry sig, men jag räknade ut att varje portion gino enligt detta recept bara innehåller 105 kalorier. Inte dåligt för en efterrätt, speciellt inte så god som den här!
Que rico! (Ja jag får blanda in lite spanska här. Passar bättre än till citrontema, mkay?).
Idag är jag så glad på middagen, plus att mamma ökade min matbudget, så Charlotte's week of delicious fortsätter IMORGON!! Stay tuned. Nu blire bubbelbad.
nämen, kom hem till mig och laga mat <3