Charlotte's week of delicious day 2 - Inga sura miner
Sura miner som i citroner. Dagens tema var nämligen denna ljuvliga citrusfrukt som får för lite uppskattning. Citroner. Små citroner gula, eller närmare bestämt 3, var vad som krävdes för att skapa denna middag (och allt det andra såklart).
Laxpasta, som man visserligen fick blanda ihop själv, gjord från grunden utan recept. Kände mig lite våghalsig. Men som tur är för er (?) så tänkte jag dela med mig av mitt recept till er! Till efterrätt blev det dock citroncheesecake som var gjord till 90% efter recept. Lite fuskig får man vara.
Laxpasta a la citron
Laxfiléer
Salt
Peppar
Folie
Grande pasta
Morot
Lätt matgrädde, 4%
Lite mjölk
Vatten
Citron
Citronpeppar
Salt
Fisk-fond
Koka grädden. Häll i vatten och vispa. Skvätt i mjölk. Kläm i lite saft ur en citron. Krydda med salt, peppar och smaka av. Lägg i fisk-fonden och se hur den första såsen du gjort i ditt liv, skär sig.
Hacka moroten och koka cirklarna.
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i enskilda foliepaket, häll över vatten, kläm över citron, salta och peppra. Stäng folien. Grädda i ugnen cirkus 25-30 minuter.
Koka upp vattnet. Salta. Lägg i pastan.
Lägg upp.
Klart.
Citronerna du får över kan du dekorera med för lite feeling, om du är tönt som jag det vill säga.
Och så vips har jag lagat lax för första gången i mitt liv. Jag tror inte de andra tyckte det, men jag tyckte fan den blev asgod och saftig. Citroncheesecaken får ni inte receptet på, för den blev horibel. Citrondagen lider nu mot sitt slut.